A Jobbbik a migránsokat üti

A jobbikos Tokody Marcell szerint a főváros hajléktalanellátó szervezete, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) olyan programot működtetett, amelynek során migránsok magyarországi letelepedését segítette.

 
Az ellenzék párt fővárosi képviselője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtti sajtótájékoztatóján azt mondta: a BMSZKI nem csupán albérleti támogatást nyújt a migránsoknak, hanem a programjának a célja, hogy munkához jutási és lakhatási támogatást nyújtson a magyarországi letelepedéshez.

Szólt arról, a sajtóban megjelentek szerint a főváros vezetése megtiltotta a BMSZKI-nak, hogy a programról bármilyen tájékoztatást adjanak újságíróknak, és ez a Jobbik szerint ez elfogadhatatlan.
Az ellenzéki politikus közölte, az előbbiek miatt írásbeli kérdéssel fordult Tarlós István főpolgármesterhez.

Hangsúlyozta: a kormány húszezer kötvényest és az elmúlt években 2300 egyéb migránst engedett be az országba szemben a kommunikációjával. "A Fidesz egyre mélyebbre süpped abban a migrációs mocsárban, amit ő maga teremtett" - fogalmazott az ellenzéki politikus hozzátéve, hogy folyamatosan derülnek ki hazugságok.

Tokody Marcell kitért arra is, hogy a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénybevételéhez nem szükséges magyar állampolgárság. Így tehát a bevándoroltak, a letelepedettek, a menekültek és az oltalmazottak is igénybe vehetik a támogatást. "Ha migráns Ahmed három gyermekével érkezik, akkor megkaphatnak" 10 millió forint támogatást és ugyanennyi államilag finanszírozott kedvezményes hitelt a magyar adófizetők pénzén - mondta.

Tokody Marcell kijelentette: elfogadhatatlan ez a gyakorlat, hiszen a kormányzat "súlyos tíz milliárd forintokat" költött el az elmúlt években arra a migrációs "gyűlöletkampányra", amelyről most kiderült, hogy mindvégig hazugság volt.
Forrás: MTI