Rhapsody: újjáalakulás és búcsúturné a 20 éves jubileumon

Fabio Lione, Luca Turilli, Dominique Leurquin, Patrice Guers és Alex Holzwarth örömmel jelentették be nemrég a hírt: közös zenekaruk, a Rhapsody ismét összeáll egy búcsúturné erejéig. A különleges, és vissza nem térő koncertsorozatnak egy hazai állomás is a része: Budapesten március 8-án, a Barba Negra Music Clubban láthatjuk a Rhapsody-t.

 Az olasz együttes a szimfonikus power metal egyik műfajteremtő képviselője, amely a bejelentés apropójául első stúdióalbumuk, a Legendary Tales megjelenésének 20. évfordulóját választotta. A 2018-as turnén a zenekar teljes egészében eljátssza a Symphony Of Enchanted Lands című lemezt, és más Rhapsody klasszikusok is elhangzanak majd. A zenészek különleges, érzelmes és vissza nem térő estét ígérnek minden rajongónak.

Az 1997-es Legendary Tales megjelenése óta a Rhapsody világszerte elismert zenekarrá vált, köszönhetően egyedi, nagyívű és szimfonikus zenekarokat idéző hangzásvilágának. Eredetileg a Hollywood metal műfaji megjelöléssel jellemezték magukat, utalva a mozifilmekre jellemző témaválasztásra és a filmekhez hasonló, nagy hatású zenei megoldásokra. Második, hamar klasszissá érő lemezük, Symphony Of Enchanted Lands a szimfonikus power metal legismertebb képviselői közé repítette őket. Legfontosabb zenei hatásaik között megtaláljuk többek között Vivaldit, Bachot, Beethovent és Paganinit is – a The Wizard’s Last Rhymes című dalt például Antonín Dvořák Új világ szimfóniája ihlette.

A zenészek teljesítményének és különleges zenei megoldásaiknak köszönhetően a Rhapsody kiemelkedett a heavy metal színtérről, és varázslatos hangulatú koncertjeikkel szerte a világon elkötelezett rajongótáboruk alakult ki; számos fiatal zenekart is megihlettek, saját kis világot alakítva ki maguk körül. Ebbe a világba léphetünk be most ismét, és egyben utoljára a búcsúturné koncertjein.

Luca Turilli így nyilatkozott a közelgő turnéról: “Igazán izgatottan készülök arra, hogy részese leszek ennek a különleges eseménysornak, együtt Fabióval és a többi barátommal. A tény, hogy élőben még sosem játszott számokat adhatunk mjad elő, mint a Wings Of Destiny, a Beyond The Gates Of Infinity és a The Dark Tower Of Abyss, igazán különlegessé teszi majd ezt a 20 éves évfordulót, és egyben jó alkalom lesz egy utolsó találkozásra is. Ez a búcsúturné azt is jelképezi a számomra, hogy lezárom zenei pályafutásom egy fontos szakaszát, hiszen a jövőben teljes egészében saját együttesemre, a Luca Turilli's Rhapsody-ra koncentrálok majd. Addig is azonban készülünk a közös koncertekre, ne hagyjátok ki ti sem ezt a lehetőséget, nézzetek meg minket Fabióval és Alex-szel közösen a színpadon még egyszer utoljára, legyetek részesei ennek az élménynek!”

Fabio Lione a következőket fűzte hozzá: “Varázslat… ez volt az, amit mindig is kerestem a zenében.. és amikor arra gondolok, hogy Lucával, Holzyval, Dominique-kel és Patrice-szal közösen ünnepelhetem ezt az évfordulót… nos, azt gondolom, hogy ez igazán varázslatos lesz! Megemlékezünk majd nagyszerű barátunkról, Christopher Lee-ről, a közös történetekről, az újra előkerülő érzésekről. Annyi év és történés után most úgy érzem, hogy eljött az ideje, hogy lezárjuk ezt a fejezetet, méghozzá a legjobb módon: együtt a régi barátokkal, megosztva a varázst mindenkivel. Ezt a 20 évet együtt ünnepeljük mindannyiótokkal, kedves rajongóink, egy felejthetetlen és dicsőséges utolsó buli keretében. Gyertek el, és legyetek részesei!”

 
A budapesti koncertre március 8-án kerül sor a Barba Negra Music Clubban, a két főhős videós meghívóját itt nézhetjük meg:  

Az este során két további zenekar is színpadra lép: a Battle Beast egykori gitárosa, Anton Kabanen Beast In Black nevű új zenekarával, és Berserker című friss lemezével érkezik, méghozzá Molnár Máté Wisdom gitárossal és Kasperi Heikkinnen egykori U.D.O. gitárossal a soraiban, előttük pedig egy bukaresti dallamos metal zenekar, a Scarlet Aura mutatkozik be, Aura Danciulescu énekesnővel az élen.

a Concerto Music bemutatja: RHAPSODY 20th Anniversary Farewell Tour
2018. március 8., csütörtök 19 óra
Budapest, Barba Negra Music Club
Rhapsody, Beast In Black, Scarlet Aura koncertek
Belépő: február 28-ig 5900, március 1-től és a helyszínen 6900 Ft.
Jegyek kaphatók a CD Pince, Headbanger üzletekben, a Barba Negra pénztárában, valamint a www.concerto.hu, a http://tixa.hu és a http://barbangera.hu weboldalakon.
Forrás: A38