Kicsit többet vásárolunk

Októberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene 6,3 százalékkal nőtt a nyers és a naptárhatástól megtisztított adat szerint egyaránt - jelentette első becslése alapján kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 

Októberben is a nem élelmiszer jellegű termékeket árusító iparcikküzletek forgalma nőtt a legnagyobb, 9,7 százalékos ütemben, az élelmiszerek eladása 3,1 százalékkal, az üzemanyagoké 7,1 százalékkal nőtt naptárhatással korrigálva.

A nem élelmiszer jellegű termékek forgalma a naptárhatástól megtisztított adatok szerint 2013 júliusa óta minden hónapban emelkedett, az élelmiszerek kiskereskedelmi forgalma 2016 február óta nőtt minden hónapban az előző év azonos időszakához képest.

Az év első tíz hónapjában a forgalom naptárhatástól megtisztított volumene 4,5 százalékkal nagyobb volt, mint az elmúlt év azonos időszakában.

A nem élelmiszer jellegű termékek forgalma 7,7 százalékkal, az élelmiszereké 2,5 százalékkal, az üzemanyagoké 3,2 százalékkal nőtt január-októberben az tavalyi év azonos időszakához képest.
Forrás: MTI