Kevesen tudják, hogy igazán mit is várnak az élettől, mivé akarnak válni, kik akarnak lenni. Az emberek mindössze 1%-a fogalmazza meg konkrétan vágyait, ambícióit, vagyis azt, hogy mi tenné őt boldoggá nap-nap után.

 
 Ha idáig eljutottál, máris egy nagy lépést tettél a megvalósulás felé, de ennél többre is szükséged lesz. Ahhoz, hogy megvalósítsd az álmaidat, fel kell építened az odavezető utat! Íme, négy fontos lépés Candace Sjogrentől, az Entrepreneuer.com szerzőjétől:

Írd le!

Először is nyiss egy excel táblázatot és hozz létre benne időtartamokat, például 6 hónap, 5 év, élettartam. A lap bal oldalán, írj fel életkategóriákat, amelyek fontosak számodra. Ezek a következők lehetnek: lelki, családi, pénzügyi, szellemi, barátok, hobbi stb. Ha ez meg van, szánj időt arra, hogy legalább egy célt megfogalmazol magadnak, itt még bármelyik időt és kategóriát választhatod.

Kezdd kicsiben!

Gondolkodj rövid távban, hogy hova szeretnél eljutni a következő egy hónapban. Ha nem megy, eleinte fókuszálj a könnyedebb célokra, mint a hobbi. Lépj ki a komfortzónádból és próbálj ki valami igazán izgalmas sportot! Mindig lesznek nehezebb napok, a lényeg, hogy újra-újra megtaláld a motivációt, amelyek egy sokkal teljesebb jövő felé vezetnek.

Oszd meg másokkal!

Ha teljesnek érzed a listát, kapcsolj hozzájuk személyeket. Olyanokra gondolj, akikről tudod, hogy melletted állnak és mindvégig támogatni fognak, hogy elérd a céljaidat! Nem kell egyedül végig csinálnod, csak azt kell tudnod, kikre számíthatsz!

Ne add fel!

Ez az utolsó és egyben legfontosabb lépés! Ha nem kötelezed el magad a céljaid mellett, nem fog sikerülni. Fantasztikus érzés lesz, amikor az álmaid mellett pipákat találsz a táblázatban, ne mondj le erről érzésről! Mire vársz még?

„Hogyha a motivációd alacsony, akkor érdemes kilépned a napi rutinból, és egy más perspektívából is megnézned, tulajdonképpen miért csinálod mindazt, amit csinálsz. Engedd meg magadnak, hogy a nagyobb, távoli víziód motiváljon, és a céljaid vezessenek! Senki sem tud motiválni minket saját magunkon kívül! Saját magunk motiválásához azonban rendkívül sokat hozzá tud tenni, ha olyan közösségbe jársz, ahol pozitív, támogató környezet vesz körül, ahol mások példáiból is inspirációhoz juthatsz.” – tette hozzá Avidor András, networking szakérő, aki a világ legnagyobb, tudatos üzleti kapcsolatépítéssel foglalkozó szervezetének, a BNI®-nak az élén több mint 9 éve ösztönzi a magyar vállalkozókat a fejlődésre, álmaik megvalósítására.

 
Forrás: Ferling