Minden annyira szuper!

A magyar gazdaság teljesítményének növekedéséhez hozzájárult a kis- és középvállalkozások (kkv) helyzetének, versenyképességének javítására tett intézkedések kedvező hatása - mondta Vadász György, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) ügyvezető elnöke az MTI-nek.

 
A kis- és középvállalkozói érdekképviselet elnöksége a közeljövőben értékeli a szektor, a tagság helyzetét.

A szövetség ügyvezető elnöke úgy értékelte, egyre több vállalkozás belátja, hogy nemcsak alacsony bérekkel lehet versenyképesen működni a piacon, hanem műszaki fejlesztéssel, innovációval is. Ezt támasztja alá, hogy egyre több kkv tud a külpiacra szállítani, szolgáltatni.

Vadász György rámutatott arra, hogy az iparszövetség tagságánál a legnagyobb növekedést az idén az építőiparban és a beszállító iparban működő vállalkozásoknál látható, bár az is igaz, hogy alacsony tavalyi bázisról indultak. Az idén a második fél évben az uniós pályázatok segítik a vállalati tervezést - tette hozzá.

Az iparszövetség arra számít, hogy a második fél évben folytatódik az egyeztetés a magyar kkv-szektor fejlődését, erősítését szolgáló intézkedésekről, köztük a bérterhek jövő évi csökkentéséről a költségvetés helyzetétől függően.

Mindenki érdeke, hogy a kkv-fejlesztés sikeresen folytatódjon, javuljon a versenyképességük, mert ez a szektor adja a versenyszféra foglalkoztatottainak 73 százalékát - tette hozzá Vadász György.
Forrás: MTI