Kiadó frekvenciák

Elfogadta a Budapest 101,6 MHz helyi közösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség frekvenciatervét és a pályázati felhívás tervezetét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa; az NMHH erről pénteken közleményben tájékoztatta az MTI-t.

 
A tájékoztatás szerint mindkét dokumentum mától olvasható hirdetményben és a médiatanács honlapján.
A testület véglegesítette a Miskolc 103,0 MHz, a Székesfehérvár 101,8 MHz és a Tatabánya 96,7 MHz rádiós médiaszolgáltatási lehetőségekre vonatkozó pályázati felhívások szövegét. A székesfehérvári és tatabányai kiírások május 8-tól, a miskolci pályázat május 9-től olvasható a Médiatanács honlapján - tudatták.

Jelezték azt is: a miskolci FM1 Rádió üzemeltetőjét 20 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte a médiatanács, mert a rádió év eleji vizsgálata szerint heti műsoridejét fél órával megnövelte, viszont közszolgálati műsorokból kevesebbet sugárzott az általa vállaltaknál. A tanács a döntésekor figyelembe vette, hogy a szolgáltató harmadik alkalommal sérti meg a törvény előírásait, és hogy legutóbb több mint három éve követett el hasonló jogsértést.
Forrás: MTI