Matolcsynak meg kell magyaráznia

Az MSZP frakcióvezető-helyettese sürgeti a Fideszt, hogy támogassa annak a vizsgálóbizottságnak a létrejöttét, amely a Matolcsy György jegybankelnök által leírt, az ország pénzügyi rendszere, szuverenitása elleni támadást vizsgálná.

 

Szakács László hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy Matolcsy György múlt heti parlamenti beszámolójában közölte: Magyarországot egy szövetséges NATO-tagállam a pénzügyi rendszeren keresztül, a brókerbotrányok révén támadta meg 2014-2015-ben.

Közölte, az ügyben kémkedés és más állam elleni bűncselekmény miatt feljelentést tettek és parlamenti vizsgálóbizottság felállítását is kezdeményezték.

Hozzátette: azt várja Kósa Lajostól, a Fidesz frakcióvezetőjétől, hogy frakciótársaival együtt írják alá a vizsgálóbizottsági kezdeményezést.

Ha a magyar nemzeti szuverenitást, a pénzügyi és a bankrendszert ilyen támadás érte kívülről, akkor a kormányzópártnak lehet a legfontosabb, hogy kiderüljön, mi állt e mögött - mondta a szocialista politikus.

Jelezte, azt várja a Fidesz-frakciótól, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottságának keddi ülésén támogassa ennek a kérdésnek a napirendre vételét.
Forrás: MTI