Az erotikus robotok 25 év múlva szinte teljesen átveszik a partnerek szexuális igényeit – állították a témával foglalkozó szakértők kedden egy konferencián. A párok a hétköznapi igényeiket szerintük a jövőben teljesen robotokra bízzák majd.

 


A házaspárok a jövőben kizárólag különleges alkalmakor fognak egymással nemi életet élni, a „napi rutint” robotjaikkal végzik el – hangzott el a nemzetközi robotikai konferencián. A szexrobotokal foglalkozó kutatók úgy vélekednek, hogy 25 év múlva a mesterséges intelligenciával rendelkező androidok teljesen megszokottak lesznek a hálószobában.
 
Dr Trudy Barber, aki hosszú évek óta kutatja a technológia és a szexuális érintkezés kapcsolatát kijelentette, a szexrobotok hasonlóan az e-könyvekkel, képesek lesznek valós élményt nyújtani a jövőben.

A Szerelem és Szex Robotokkal Nemzetközi Konferencián Dr. Barber azt is kijelentette, a társadalom elfogadóképessége a témában, csupán idő kérdése. Annyira elfoglaltak vagyunk már ma is, annyira be vagyunk ágyazva a saját technológiánkba, hogy a szexuális együttlét a gépekkel része egy teljesen természetes evolúciós folyamatnak. Úgy látja, a robotok mint egyfajta különleges emberi faj elfogadása már nem kérdéses, csupán az, miként fogjuk őket integrálni a sajátunkba.

Még drága

Már ma is létezik számtalan szexuális robotmodell. A Rocky avagy Roxxxy True Companion ára jelenleg ugyan még 7000 angol font (2,5 millió forint), de a szcéna minden szereplője egyetért abban, hogy a technológia fejlődésével hamarosan sokkal elérhetőbb áron lesznek kaphatóak.


Egyesek azt is előrevetítik, hogy a technológia nemsokára odáig jut, hogy a robotok képesek lesznek az emberi érzelmek felismerésére, értelmezésére. (Ilyen gépek bár primitívek, de léteznek ma is).

A konferencián elhangzott az a fura jóslat is, hogy félő, a tinédzserek a jövőben a robotok által fogják elveszíteni szüzességüket is.
Forrás: The Daily Mail / HírExtra