Mi lesz a kézis lányokkal Norvégia ellen?

Nehéz bármit is írni a románok elleni katasztrófáról, ha pedig a meccs pozitívumait (?) keressük, akkor még annál is nehezebb dolgunk van. Nincs mit szépíteni a dolgon, keleti szomszédunk Neagu vezetésével átgázolt rajtunk.

 A 29-21-es vereség bárki ellen roppant kínos lett volna, de pont a románok ellen ilyesmibe beleszaladni különösen fájdalmas.

Unibet: Magyarország13.00 döntetlen17.00 Norvégia1.07

Rossz hír, hogy Norvégia még a románoknál is erősebb csapat és az sem növeli az esélyeinket, hogy Triscsuk személyében újabb játékosunk dőlt ki a sorból. Ennyire durva sérüléshullámot nincs olyan csapat, amely elbírna.

Az Európa-bajnokság előtt kilenc válogatott játékosunk sérült meg, majd a tornán a Montenegró ellen parádézó Janurik Kinga térdszalagja adta meg magát, ehhez jött Triscsuk Krisztina vasárnapi vállsérülése. Kis túlzással lassan már ott tartunk, hogy a lelátóról kell játékost toborozni, hogy legalább létszámban meglegyünk…



Ilyen körülmények mellett a tisztes helytállás is komoly kihívást jelent, különösen ha a torna elsőszámú favoritjával kell meccset játszani (egy napra rá pedig a második számú esélyessel, Oroszországgal). Az Európa-bajnoki címvédő eddig hibátlan teljesítményt nyújt ezen a kontinensviadalon is: a norvégok Romániát (23-21), Horvátországot (34-16) és Oroszországot (23-21) legyőzték a csoportjukban, illetve a középdöntő első meccsét is megnyerték Dánia ellen 22-20-re.

Náluk is van egy komoly hiányzó Heidi Löke személyében, de nélküle is olajozottan működik a gépezet. A dánok elleni meccsükön voltak hibáik, de például Nora Mörk akkor is eredményesen játszik, ha éppen nincs különösebben jó napja.

A továbbjutás magyar részről a románoktól elszenvedett vereség miatt fixen elúszott, de a hátralévő két meccsen már csak dacból is alaposan meg kéne nehezíteni ellenfeleink dolgát. Szép feladat lesz.

UNIBET Tipp: Magyarország +6,5 @ 2.18
Forrás: fogadas.unibet.com