Lehet spórolni a kötelező biztosítás váltással

A január elsejei évfordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (kgfb) rendelkező autósok csupán 6-7 százaléka döntött biztosítóváltás mellett, ők viszont a megajánlott árak alapján átlagosan szerződésenként 6 ezer forintot spóroltak - derül ki a Netrisk.hu online biztosításközvetítő portál pénteken közzétett összegzéséből.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a december elsejei határidőig a korábbi becslésnek megfelelő számú, mintegy 120 ezer felmondás érkezhetett be a biztosítókhoz.

A felmondások nyomán megkötött új szerződések baleseti adó nélküli átlagdíja évi 15 600 forint volt, ami 14 százalékkal haladja meg a tavalyi hasonló időszakban mért 13 700 forintos mértéket. Az új szerződések 67 százalékán három biztosító, a K&H, az Union és a Groupama osztozott.



A portál emlékeztetett: az új biztosítási szerződések megkötésére december 31-ig van mód, amit a tapasztalatok szerint általában az autósok 5-6 százaléka hagy decemberre.

A közlemény idézi Sebestyén Lászlót, a Netrisk.hu vezérigazgatóját, aki arra hívta fel a figyelmet a folytonos kötelező biztosítási fedezet érdekében két dologra érdemes figyelni: egyrészt az ügyfeleknek év végéig szerződniük kell valamelyik biztosítóval, másrészt 2017. március 1-jéig rendezniük kell esedékes díjrészletüket.
Forrás: MTI