A PM vizsgálatot kér

Az ózdi Erőmű Épület felújítását Orbán haverjának cége végezte el, a fideszesek által beígért több száz új munkahelyből pedig csak néhány tucat lett - írja a PM hétfői közleményében. A Párbeszéd kikéri és elérhetővé teszi a 3,4 milliárd uniós támogatásból megvalósult MaNDA-beruházás támogatási szerződéseit.

A Fidesz láthatóan visszaélt azzal, hogy az ózdiaknak szívügye, hogy a gyártelep ne álljon kihasználatlanul, és az ipari műemlékek ne menjenek tönkre - írja a HírExtrához eljuttatott közleményében Sebestyén Nikoletta, a Párbeszéd ózdi csoportvezetője. Emlékeztet, Riz Gábor hétszáz új munkahelyről szóló ígéretére, ami szerinte csak ámítás volt, az ózdiaknak mindössze tucatnyi új állás vagy a MaNDA digitális közmunka programja maradt.

A Párbeszéd fontosnak tartja, hogy a mintegy 3,4 milliárdos uniós beruházásnak legyen Ózdon is érezhető, valós munkahelyteremtő, kulturális és turisztikai hatása, valamint valósuljanak meg az eredeti támogatási célok. "Ezek hiányában az ózdi MaNDA csak egy újabb pénznyelő lenne uniós forrásokból, ami nem lenne különb még a felcsúti kisvasútnál sem" - írja Sebestyén. 

A Párbeszéd közleményében világossá teszi, hogy törekedni fog, minél hamarabb kiderüljön a beruházásról az igazság, ezért meg is teszik a megfelelő lépéseket. Teljesen átvizsgálják a pályázati anyagokat, és mindenki számára elérhetővé teszik azokat, ezért nyilvános adatigénylést nyújtotottak be az NGM-hez és az EMMI-hez.
Forrás: Hirextra