Végre telefonon is bemutatható a vonatjegy

Az elektronikusan megváltott vasúti jegy már bármely belföldi vonaton okostelefonon, tableten vagy laptopon is bemutatható - közölte a MÁV-Start Zrt. pénteken az MTI-vel.

 

Az e-vonatjegy ellenőrzése a QR kódja beolvasásával történik, ami tárolja a jegy összes adatát, többek között az utas személyazonosságát, az utazási viszonylatot, a kedvezményre jogosultságot, a kocsiosztályt és az érvényességet.

A lehetőség használatához 160x160 képpontos képernyőjű okostelefon szükséges.
A MÁV-Start a fejlesztéstől a digitális jegyváltás népszerűbbé válását várja. Az e-vonatjegyek továbbra is 3 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg.

2011 novembere óta lehet interneten vonatjegyet venni, de idáig csak a kinyomtatott jeggyel lehetett utazni. Az InterCity és a gyorsvonatokon 2012 decemberétől tették lehetővé a jegyek képernyős bemutatását.

Idén október végéig csaknem 1,2 millió belföldi jegyvásárlás történt az interneten, ebből 560 ezer otthoni nyomtatással. Így az online vásárlás már a belföldi értékesítés mintegy 7,5 százalékát teszi ki. Az előző évhez képest az e-vásárlások száma 16 százalékkal, míg ezen belül az otthoni nyomtatást és a mobilkészülékes jegybemutatást választó vásárlások száma 47 százalékkal nőtt - közölte a MÁV-Start.
Forrás: MTI