Nagyon mennek a kozmetikumok

Az Yves Rocher 2015-ben 25 százalékkal növelte forgalmát Magyarországon, a francia kozmetikai cég az idén is növekedést tervez, ami az eddigi adatok alapján meghaladja majd a 20 százalékot.

 

    Venczel Judit, a magyarországi leányvállalat igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére elmondta, hogy az Yves Rocher bruttó árbevétele meghaladta a 2,5 milliárd forintot tavaly, nyeresége 50 millió forint volt.

    A szépségápolási termékeket forgalmazó márkabolthálózat jelenleg 120 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon. A meglévő 26 bolt  mellé jövőre további négy nyitását tervezik.

    A Magyarországon 1997 óta jelenlévő Yves Rocher 2016-ben négy új üzletet nyitott, Miskolcon, Nyíregyházán, és Budapesten.

    A francia anyavállalat folyamatosan befektet Magyarországon, ezt jelzi a Budapesten a százezer eurót meghaladó beruházással  most megnyitott új üzlet a Váci utcában.

    A boltokban több mint 600 féle terméket forgalmaznak, amelyek mindegyike növényi alapanyagú. Az arcápoló termékek száma évente legalább félszázzal bővül.

    A környezetvédelem iránt elkötelezett cég vállalta, hogy 100 ezer fát ültet a következő másfél évben Magyarországon, a Keszthelyi-hegységben, ahol nagy területen kiszáradt az erdő, a feketefenyők helyett őshonos fafajtákat ültetnek.

 

Forrás: MTI