Megint egy visszahúzódó robbantó?

A családjával együtt visszahúzódónak ismerik Karmacson azt a fiatal férfit, akit a sajtóinformációk szerint a Teréz körúti robbantással összefüggésben fogtak el szerdán.

 

Az MTI tudósítója csütörtökön a Zala megyei településen több helybéli lakostól is úgy értesült, hogy a család nagyjából egy évtizede él a településen. Többnyire távolságtartónak tartják őket. Az apa és új felesége egy közeli településen tanít, illetve a családfő ingatlanközvetítéssel is foglalkozik, a huszonéves gyanúsítottnak pedig egy néhány évvel fiatalabb húga is van. Elvált édesanyjuk a fővárosban él.

Kelemen István (független), a település polgármestere az MTI-nek elmondta: az apa egy éven át Karmacs polgármestere volt, mandátuma azért szűnt meg, mert a képviselő-testület az önfeloszlatás mellett döntött. Az időközi választáson mást választottak polgármesternek a szavazók.

Nem tudnak sokat

Kelemen István azt mondta: a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerdai akciójáról nem sokat tudnak, ugyanis azt az utcarészt, ahol a család háza áll, lezárták szerda délután. Ismeretei szerint a fiatal férfit nem ott fogták el, legfeljebb házkutatást tarthattak a családi házban.

Az MTI által megszólított karmacsiak közül egy férfi - aki szomszédja a családnak - azt mondta: az elmúlt 10-15 napban többször is látta a "magának való" fiatal férfit, és nemcsak otthona környékén, de a faluban is.

Az eddig nyilvánosságra hozott felvételek alapján úgy vélekedett, hogy azokon valóban a huszonéves karmacsi fiatal van.

Azt többen is elmondták, hogy a történtek miatt leginkább a fiatal férfi családját sajnálják, hiszen a gyanúsítás leginkább nekik árthat, az ő életüket nehezíti meg főként ez a teher.

(képünk visszahúzódó illusztráció)
Forrás: MTI