Elfogadta a médiatanács egy esztergomi és egy velencei rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezetét. A hatóság októberben meghallgatást tart mindkét tervezetről - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatósága az MTI-vel.

 

    A közlemény szerint a médiatanács a héten elfogadta az Esztergom 98,1 MHz, valamint a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek pályázati felhívásának tervezetét. A testület közzétette a dokumentumokat a honlapján.

    Az esztergomi frekvencia kereskedelmi jelleggel pályázható meg, 24 órás műsoridőre és 19 ezer ember elérésére alkalmas vételkörzettel. A Velence környéki médiaszolgáltatási lehetőség szintén kereskedelmi jelleggel pályázható, 24 órás műsoridőre és 60 ezer fő elérésére alkalmas vételkörzettel. A hatóság októberben meghallgatást tart a tervezetek véleményezésére.

    A médiatanács emellett két pályázati eljárással foglalkozott a héten. A Baja 89,8 MHz rádiós frekvencia hasznosítására kiírt pályázatra egy ajánlat érkezett, amelynek alaki vizsgálata után a testület hiánypótlást kér a pályázótól.

    A vidéki kisközösségi médiaszolgáltatási lehetőségek elvi hasznosítására két pályázat érkezett. A médiatanács a pályázati ajánlatok tartalmi vizsgálatát követően itt ugyancsak hiánypótlást és felvilágosítást kér a jelentkezőktől.

Forrás: MTI