Jótékonysági koktélparti

A Sonja Adlernél már hagyománnyá vált, hogy különlegeségekkel lepi meg rajongóit. Idén az egyedi sütemények készítőjének 2016. évi különleges bemutatója művészi megközelítésbe állítja a különböző nemzetek tradicionális viseleteit.

A 'Sonja Adler ethnic dolls' címet viselő rendezvény gasztroesztétikai kiállítás és jótékonysági árverés egyben, melynek során a Sonja Adler sütemények Cointreau és Limoncello öntetben jótékonysági nagykövetekké válnak. A süteménybabák eladásával a hátrányos helyzetű és sérült gyerekek és fiatalok életét segítő Csemete Alapítvány részére gyűjtöttek adományokat.

A Sonja Adler valójában egy, a francia cukrászatban nagy hagyományokkal bíró, ún. rumbaba, amely egy alkoholos szirupban ázó, élesztős sütemény. A termékek megálmodója Istiván Rita, aki hosszú ideje kísérletezik ezzel az ősi recepttel, hogy megalkothassa egyedülálló süteményét. Az ősi receptúra ellenére igyekezett a 21. század ízlésvilághoz illeszetni, és az aktuális gasztrotrendek igényei szerint megalkotni a jelenlegi receptjét ennek az egyébként évszázados hagyományokkal bíró desszertnek. A likőrös sütemények kézzel készülnek, többek között tönkölylisztből, a felhasznált Cointreau és Limoncello koncentrátumok pedig egyenesen Franciaországból érkeznek. Mégis, a Sonja Adler sütemények ideája jóval több, mint egy felnőtteknek szóló desszert.

Látványos koktélparti az UMAMI jegyében

A tiszta vonalú üvegekbe zárt sütemények újrahasznosított üveg talpakat kaptak, hogy a kézzel készült apró, hagyományos viseletek felölthessék a kellő alakot. A tradicionális öltözékek, mind egyedi, kézzel készült darabok, amelyek között található például indiai táncosnő, ír nemes, magyar kalocsai lányka, csikós, matyó pár, holland paraszt és egyéb nemzetközi viseletek. A vendéglátók koktélbemutatóval is készültek. A koktélok a likőröntetekbe áztatott tönkölysütemények érlelési technológiája során kialakuló hozzáadott ízharmóniákra épültek.

A Sonja Adler sütemények megálmodója a kulináris és esztétikai élményeken túl szociális célokat is kitűzött magának. A babák elárverezésével a Csemete Alapítvány által felkarolt, szociális otthonokban élő, halmozottan sérült gyermekek és fiatalok életminőségének javítására gyűjtöttötek adományokat. A jótékony felajánlásokat nem csupán egy-egy rendezvény alkalmával lehet megtenni a Sonja Adleren keresztül, vásárlóik minden standard termék és egyedi projekt megvásárlásával hozzájárulnak a Csemete Alapítvány támogatásához.
Forrás: MTI