Öt frekvencia kiadó

Öt, jövőre lejáró vidéki rádiós médiaszolgáltatási jogosultság frekvenciatervének kidolgozására kérte fel a médiatanács a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hivatalát - közölte az NMHH pénteken az MTI-vel.

 

    A vidéki rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek frekvenciáinak pályáztatásánál fontos cél, hogy a testület biztosítani tudja a rádiózási lehetőség folytatását a településen - olvasható a közleményben, amely szerint a Paks 96,3 MHz, a Szombathely 88,4 MHz, a Békéscsaba 88,9 MHz, az Eger 101,3 MHz és a Győr 103,1 MHz médiaszolgáltatási lehetőségek frekvenciatervére vonatkozik a döntés.

    Mint írták, ezeknek a frekvenciáknak a használati jogosultsága 2017 májusában, illetve júniusában jár le, a döntésével pedig a tanács már most megkezdi a felkészülést a jövőbeni pályáztatásra.

    Jelezték azt is, a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz-es helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségre egy pályázati ajánlat érkezett: a Székesfehérvár 94,5 MHz-en üzemelő Fehérvár Rádió pályázik a frekvenciára, hogy bővítse vételkörzetét. A benyújtott pályázat alaki vizsgálatának eredményeként a tanács hiánypótlásra hívja fel a pályázót.

Forrás: MTI