Melyik sátorban zajlik a fesztivál legnagyobb bulija? Hol található a vidéki kisvárosban a legközelebbi éjjel-nappali? A nyár folyamán számos olyan szituációba keveredhetünk, amikor jól jönne a segítség.

  A megoldás a telefonunkban rejlik: a tudakozó mindig a rendelkezésünkre áll, legyen szó egy lehetetlen matek háziról, eldönthetetlen ajtócsapkodó fogadásról vagy csak egy szimpla eltévedésről a kerek erdő közepén. Az Invitel Különleges tudakozója most bemutatja az öt legérdekesebb esetet, amikor tárcsázták a bűvös 11811-et.

1.     Nincs megoldhatatlan rejtély

Ismerjük azt a szituációt, amikor egy lehetetlennek tűnő feladat elé görnyedve ülünk órákon keresztül és csak abban reménykedünk, hogy a kávé megoldja helyettünk a problémát… Kétségbeesés és esélylatolgatás helyett itt az idő, hogy elővegyünk a telefonunkat és benyomjuk a bűvös számjegyeket. A Tudakozó tapasztalatai alapján nem egyedülálló eset, hogy valaki a matekházi megoldásáért tárcsázza a vonalat, de volt, aki közösen fejtette meg a keresztrejtvényét a kezelővel.

2.     Egy segítő hang


Elcsukló hang a túlsó oldalon? Előfordult már, hogy a hívó hangján megérzi a Tudakozó munkatársa, hogy a kérdés mögött tudat alatt vagy akár elismerten mélyebb probléma bújik meg. A kollégáknak nem feladatuk, de emberségből ilyenkor néha „átülnek” az információs pult forgószékéből egy pszichológus foteljébe és az emberi hang erejét, a párbeszéd varázsát használva igyekeznek ezen a mögöttes problémán is segíteni. Fontos, hogy ők ebben nem szakemberek, de ha elhangzik a kérdés, akkor egészen biztosan a lelkisegély szolgálat vagy egy szabadidő klub, vagy pszichológiai rendelő számát is azonnal meg tudják adni. Ráadásul tuti, hogy nem csapják ránk a telefont.

3.     Eltévedtünk a világ végén

Fordulj jobbra 200 méter múlva, majd utána balra… Tudjuk jól, hogy 2016-ban már nem könnyű eltévedni, hiszen ott van a GPS, a mobilnet és társai – na de mi van akkor, ha a mobilnetünk hirtelen csődöt mond? Ahelyett, hogy eldugnánk a megmaradt fél literes vizet rosszabb időkre és elkezdenénk tüzet csiholni, elég a Tudakozót tárcsázni. A kezelők már többször segítettek élő GPS szolgáltatásként eltévedt turistákon, ráadásul a hirtelen felmerülő kérdésekre is tudnak válaszolni. A beszélgetés végén pedig csupán egyetlen feladatunk marad: ne felejtsük el némítás helyett a kezelő segítségét megköszönni.

4.     Eldönthetetlen fogadások

Mikor építették az első egyiptomi piramist? Hol volt az adott év sporteseménye? A hosszú nyári utazások egyik kötelező velejárója, hogy barátokból másfél óra alatt a legnagyobb ellenfelek lesznek az utazótársaink: biztosan felmerül egy olyan téma, amiből „véres” fogadás-per alakul ki. A Tudakozó munkatársai már igazán rutinosan döntenek el fogadásokat: számtalan alkalommal előfordult, hogy független bíróként igazságot osztottak a sokszor már-már gátlástalanná és reménytelenné váló érvelési párbajban. A legszebb, amikor a pár napos csendes háború után kiderül, hogy egyik félnek sem volt igaza.

5.     Amit a sztárok sem tudnak


Nem csak velünk fordulnak elő olyan helyzetek, amikor sürgősen szükségünk van a segítségre. A Tudakozó munkatársai elárulták, már számos „híresség” hívta fel a 11811-et, sőt előfordult az is, hogy az egyik leghallgatottabb kereskedelmi rádió élő reggeli műsorából telefonáltak be a műsorvezetők néhány jogszabály tisztázásáért és élőben kapcsolták a kezelőt. Nem véletlen: a Tudakozó olyan gyors és kényelmes alternatívát kínál, ami az okostelefonok világában is megállja a helyét, hiszen bármikor kaphatunk információt bármiről, legyen szó a helyi legjobban értékelt étteremről vagy egy excel függvény használatáról. Ráadásul még amiatt sem kell aggódnunk, hogy egy trollkodó kamasz az informátorunk.