Indiai fesztivál lesz

A Jóga Világnapja alkalmából az Indiai Nagykövetség szervezésében kerül megrendezésre a Gangesz-Duna Indiai Kulturális Fesztivál 2016. június 17-19 között.

A nagykövetség számos kiemelkedő jógaiskola magyarországi képviselőivel együttműködve színpompás, örömteli kulturális kavalkáddal készül az eseményre, melyet a két ország legfontosabb folyói után Gangesz-Duna Indiai Kulturális Fesztiválnak kereszteltek el.

A programok között lesz tánc- és zeneelőadás, indiai harcművészeti bemutató, jógaórák és filmvetítés. A programsorozat ellátogat Magyarország nagy városaiba, Budapestre, Balatonfüredre, Debrecenbe, Egerbe, Esztergomba, Nagykanizsára, Sopronba Szegedre és Szentendre.

Június 21-én ünnepeljük a Jóga Világnapját, melynek alkalmából az Indiai Nagykövetség számos érdekes programot szervez Magyarországon, hogy a jóga ősi, hagyományos művészetét követve felhívja a figyelmet az egészséges és tudatos életvitel fontosságára, és az indiai kultúrára.

Nemzetközi jóganap


Narendra Modi, India miniszterelnöke vetette fel a Nemzetközi Jóganap megünneplésének javaslatát 2014 szeptemberében az Egyesült Nemzetek közgyűlésén. „A jóga India ősi hagyományának felbecsülhetetlen ajándéka. Megtestesíti a test és az elme, a tett és a gondolat egységét, magában hordozza a megtartóztatást és a beteljesülést, maga a harmónia ember és természet között, az egészség és a jólét hollisztikus megközelítése. Elsősorban nem a gyakorlatokról szól, hanem arról, hogy megtapasztaljuk annak az érzését, hogy egyek vagyunk önmagunkkal, a világgal és a természettel.” - mondta beszédében. A Nemzetközi Jóganap meghirdetését az Egyesült Nemzetek közgyűlése rekordidő alatt fogadta el 2014 decemberében és azóta minden év június 21-én a Jóga Világnapját ünneplik világszerte.

Idén az Indiai Nagykövetség számos kiemelkedő jógaiskola magyarországi képviselőivel együttműködve színpompás, örömteli kulturális kavalkáddal készül az eseményre, melyet a két ország legfontosabb folyói után Gangesz-Duna Indiai Kulturális Fesztiválnak kereszteltek el. Ennek szellemében június 17-19 között a Nagykövetség tánc- és zeneelőadásokat, az indiai harcművészet szakértőit, jógaórákat és filmvetítéseket állít színpadra Magyarország nagy városaiban, úgy mint Budapest, Balatonfüred, Debrecen, Eger, Esztergom, Nagykanizsa Sopron, Szeged és Szentendre. Művészeti csoportok érkeznek Indiából, hogy bemutassák kultúrájukat, és az indiai művészeti ágakban jártas magyar művészek is részt vesznek programokon.

Az előadások alatt henna (testfestő) művész, rádzsasztáni bábos és karkötő készítő várja majd a látogatókat, hogy bemutassa szakmájának csínját-bínját és közös foglalkozásokat tartson az érdeklődöknek. Az Indiai Nagykövetség szeretettel vár mindenkit, akit érdekel az indiai kultúra és gasztronómia.
Forrás: Twist Communication