Azarenka Budapesten üt

A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) kedden nyilvánosságra hozta a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport budapesti, februári küzdelmeinek nevezési listáit, többek között a korábbi világelső és kétszeres Grand Slam-tornagyőztes fehérorosz Viktorija Azarenkával a névsorban.

A magyar szövetség (MTSZ) tájékoztatása szerint a jelöltek között 17 top 100-as játékos szerepel. A legerősebbnek a román válogatott tűnik, amelyben hárman szerepelnek a legjobb 100-ból, köztük a tavaly hat tornán - köztük a budapestin is - győztes Simona Halep.

A magyar együttesbe az MTSZ Babos Tímeát (86. a világranglistán), Jani Rékát (249.), Czink Melindát (254.) és Bukta Ágnest (319.) nevezte.

A csoportmeccsekre február 4. és 8. között kerül sor a budapesti Syma Csarnokban, az esemény díszvendége a kilencszeres Grand Slam-tornagyőztes és korábbi világelső, újvidéki születésű Szeles Mónika lesz.

A női csapatverseny harmadik vonalában jelenleg Magyarország mellett Ausztria, Fehéroroszország, Belgium, Bulgária, Horvátország, Nagy-Britannia, Izrael, Lettország, Luxemburg, Hollandia, Portugália, Románia, Szlovénia, Tunézia, Törökország és Ukrajna szerepel. A 17 csapat három négyes és egy ötös csoportba kerül, a sorsolást hétfőn tartják. A csoportmérkőzésekre február 4-től 7-ig kerül sor. A négy csoportgyőztes 8-án a rájátszásban dönt arról, melyik két együttes jut be a világcsoport II áprilisi rájátszásába. A csoportok utolsó helyezettjei ugyanakkor arról döntenek, hogy mely két csapat esik ki az euro-afrikai zóna II. csoportjába.

Az MTSZ legutóbb 2008-ban rendezett Fed Kupa-csoporttornát. Tavaly februárban az izraeli Eilat volt a házigazda, ahol Barátosi Levente szövetségi kapitány együttese a 16 csapatos tornán az ötödik helyen végzett.

A férfiak Davis Kupájához hasonlatos Fed Kupában a világcsoport és a szintén nyolctagú világcsoport II alatt a harmadik vonal már regionális felosztásban működik, itt amerikai, euro-afrikai és ázsiai-óceániai zónát hoztak létre.
Forrás: MTI