Vádat emeltek az alkoholista gyilkos ellen

Emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt vádiratot nyújtott be a Kecskeméti Törvényszékhez a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség az ellen a dunapataji férfi ellen, aki éveken át terrorizálta családját, majd 2013. június 7-én megölte a feleségét - tudatta a megyei főügyész hétfőn az MTI-vel.

Nánási László tájékoztatása szerint az 52 éves vádlott mintegy 20 éve élt házasságban feleségével Dunapatajon, közös, 1996-ban született lányukkal és az asszony korábbi kapcsolatából származó, nagykorú fiával. A férfi alkoholizmusa miatt a család folyamatosan anyagi gondokkal küzdött. Gyakran a szomszédok segítették ki őket élelemmel, 2012 szeptemberétől lányuk iskolába sem jutott el, mert nem volt pénzük buszbérletre.

A vádlott ittasan rendszeresen bántalmazta feleségét és nevelt fiát, a családot lelki terror alatt tartotta. A fiú 2012 novemberében végleg elköltözött, a lány és a feleség is többször megkísérelték ezt, ám a férfi - aki 2012 decembere és 2013 áprilisa között többször öngyilkosságot kísérelt meg - fenyegetései és ígérgetései miatt mindig visszatértek.

A vádirat alapján a családfő tavaly áprilisban korábbi ígéretei ellenére ismét inni kezdett és gyakran fenyegette feleségét és lányát azzal, hogy elvágja a torkukat. Az asszonyt a családgondozó figyelmeztette: ha nem költözik el, a gyámhatóság kiemeli lányát a családból.

A nő emiatt 2013. június 7-én eldöntötte, hogy végleg elhagyja férjét. Miután pakolni kezdett és közölte szándékát, a vádlott életveszélyesen megfenyegette és nem akarta elengedni az asszonyt. A nő kiabálva kért segítséget a szomszédoktól, akik a hasonló veszekedések gyakorisága miatt nem vették komolyan a segélykérést.

Végül a férfi a szoba asztaláról felkapott egy 20 centiméteres pengehosszúságú kést és háromszor megszúrta feleségét. Az első szúrás a sértett hasát érte, a következő kettő pedig a menekülő asszony törzsét és lapockáját. A feleség rövid időn belül elhunyt, halálát a mellüregbe hatoló szúrás miatt felgyülemlő vér belehelése okozta – közölte a főügyész.

Jelezte: a sértett halála után a vádlott telefonon értesítette a rendőrséget, a helyszínre érkező rendőrök elfogták a férfit, aki jelenleg is előzetes letartóztatásban van. Őt a főügyészség emberölés bűntettén kívül kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is vádolja - tette hozzá Nánási László.
Forrás: MTI