Bringás farsang 30 méterrel a föld alatt

X-Faktorosokkal rajtol a Vakond futam vasárnap Kőbányán.

Ki állította, hogy a kemény mínuszok és havazás miatt télen jobb, ha falnak támasztjuk kedvenc kétkerekűnket? Amikor a zimankó még a legelszántabb bringásokat is eltántorítja a belváros utcáin való száguldástól, létezik egy hely Kőbánya alatt ahol hamarosan mindenki kedvére tekerhet .

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén újra megrendezik az ország egyik legkülönlegesebb téli kerékpáros eseményét, a McDonald’s BringaMánia Vakond futamot, ahol idén többek között az X-Faktor sztárjai is nyeregbe szállnak.

Február 26-án ismét bringások szállják meg a Kőbánya alatt elterülő bányarendszer folyosóit. A föld alatt, közel 30 méter mélyen kanyargó, széles, kivilágított pályákon a család minden tagja - az ovisoktól a nyugdíjasokig - kipróbálhatja magát, legyen amatőr vagy akár profi versenyző. Idén az Apollo23, Baricz Gergő, Gyurcsík Tibi, és az egykori kiscsillagok, Szabó Ádám és Varga Viktor is tekernek majd néhány kört a különleges földalatti pályán.

A kilátogatók egy izgalmas bringás farsangi rendezvényen vehetnek részt, ahol védőfelszerelés mellett jelmez viselete is erősen ajánlott, hiszen a legkreatívabb, legviccesebb maskarák viselőit a zsűri tagjai külön is díjazzák majd. Szurkolóként is érdemes az eseményre ellátogatni, ahol síppal, dobbal és további buzdításra alkalmas eszközökkel fokozható a jó hangulat.

A tavalyi évhez hasonlóan rajthoz állhat mindenki, akinek van egy használható biciklije, fejvédője és legalább két barátja, vagy rokona, akikkel egy csapatban nevezne. A 15 évnél idősebbek részére a verseny egy 1000 méteres körpályán zajlik, amely magában foglal egy rövid lépcsőzést is. A fiatalabbak futamait a biztonságérzetük, és a szülők megnyugtatása érdekében jóval kisebb, úgynevezett „pici” és „kis” körön rendezik. Emellett a földalatti futamok résztvevői idén virtuálisan is megmérkőzhetnek az 500 méteres bringapárbajon és sztáredzők vezényletével kipróbálhatják az egyre népszerűbb Spinninget is.

Mivel a múlt évi eseményhez hasonlóan legfeljebb 1000 néző és résztvevő juthat le a kőbányai föld alatti világba, így azoknak, akik nem szeretnének lemaradni az eseményről, érdemes időben regisztrálni a szervező Vuelta Sportiroda honlapján. A korlátozott befogadó képesség miatt a regisztráció a nézők számára is kötelező!