Gyilkosság családon belül

Élettársa 24 éves fia ölt meg késsel egy 59 éves férfit a főváros XVIII. kerületében; a fiatalember és anyja két nap múlva azt állította, hogy a holttestet vidékről hazatérve fedezték fel a házban - tájékoztatta a rendőrség szombaton az MTI-t.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményben tudatta: csütörtökön érkezett a rendőrségre a bejelentés, hogy egy férfi holttestét találták meg a rokonok a XVIII. kerületi lakásukban. A rendőrök megállapították, hogy a férfi halálát több késszúrás okozta, és a nyomokat, így a padlóra folyt vért az elkövető megpróbálta eltakarítani.

Az áldozat élettársát és 24 éves fiát, akik bejelentették az esetet, a rendőrség kihallgatta, és a fiatalember beismerte, hogy kedd este italozás közben - állítása szerint önvédelemből - késsel többször megszúrta a férfit.

A közlemény szerint a 24 éves férfi azért italozott, mert barátnője - az áldozat lánya - el akarta hagyni őt. Az 59 éves férfi, aki az italtól általában agresszív lett, felugrott, késsel próbálta megszúrni, ő csak védekezett, úgy szúrta meg többször a sértettet - vallotta a gyanúsított.

Később az anyjával együtt próbálták eltüntetni a vérnyomokat, de nem sikerült, ezért úgy döntöttek, hogy elutaznak vidékre, megpróbálva így alibit szerezni. Két nap múlva aztán bejelentették, hogy holtan találták a férfit.

A rendőrség a gyanúsítottakat őrizetbe vette, a bíróság pedig szombaton előzetes letartóztatásba helyezte őket - közölte a rendőrség.
 
Forrás: MTI