Prostitúció, fogva tartás

Elfogta a rendőrség azt a négy fiatalt, aki a gyanú szerint fogva tartott, bántalmazott és prostitúcióra kényszerített egy intézetből szökött, 14 éves lányt Nagydoboson - közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.

Elszöktek

A lány július 8-án két másik lánnyal együtt szökött el egy Fehérgyarmat közelében található gyermekvédelmi intézetből. Két, már nagykorú fiú ismerősükkel mentek Nagydobosra, ahol társai erőszakkal akarták rávenni arra, hogy utcalányként keressen nekik pénzt - ismertette Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kegyetlenkedtek velük

A lánynak július 18-án sikerült megszöknie fogvatartóitól. Az éjszakát egy ismerősénél töltötte Tunyogmatolcson, majd a helyi körzeti megbízottnak mondta el, hogy mi történt vele. A sértett rendőrségi vallomása szerint a négy ismerőse több napon át egy családi házban tartotta fogva, és bántalmazta, hogy prostitúcióra kényszerítsék. Mivel erre nem volt hajlandó, többször megverték, megalázták, cigarettával égették, és az udvaron fizikai munkát végeztettek vele.

Tinik tették

A rendőrök kedden fogták el a feltételezett elkövetőket: a 14 és 17 éves lányokat, valamint a két 19 éves fiút az éjszakai kihallgatások után őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat - tette hozzá a szóvivő.

Az eljárást a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a sértett sanyargatásával, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése, valamint súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja.
Forrás: MTI