Kásás szakított Szegeddel

A férfi vízilabda ob I-ben bronzérmesként zárt Szeged-Beton VE vezetősége úgy határozott, hogy nem hosszabbítja meg Kásás Zoltán vezetőedző lejárt szerződését. Az új tréner személyéről még nem született döntés.

A Délmagyarország napilap honlapja, a www.delmagyar.hu hétfőn Körtvélyessy Péter klubelnök kommünikéjére hivatkozva számolt be a szakember és a klub három és fél évi közös munka után bekövetkezett szakításáról.

„A Szeged Beton Vízilabda Egylet vezetése a szponzori körrel egyeztetve azt a döntést hozta, hogy a vízilabdacsapat szakmai vezetésén változtatni kell - szögezte le a klubelnök. - Több alternatíva megvizsgálása és megfontolása után úgy határoztunk, hogy miután Kásás Zoltán vezetőedző szerződése lejárt, a következő évadra nem vele kötünk megállapodást. Hangsúlyozni kívánjuk, hogy Kásás Zoltánt ma is a vízilabdavilág egyik legjobb edzőjének tartjuk, korábbi, valamint nálunk elért eredményei magukért beszélnek, és csak köszönet jár Szegeden végzett munkájáért. Mégis úgy gondoljuk, hogy a csapat és az edző kapcsolatát meg kell újítani, frissíteni a még nagyobb eredmények érdekében."

A nyári szabadságát Olaszországban töltő Kásás Zoltán a napilap telefonos megkeresésére azt mondta, egyelőre nem kívánja kommentálni a vezetőség döntését.

Kásás Zoltán a klub legsikeresebb trénere - tette hozzá beszámolójához a Délmagyarország. A Szeged-Beton edzői székébe 2008 februárjában ült, irányításával nyertek a Tisza-partiak LEN-kupát (2009), lettek bajnoki bronzérmesek (2010, 2011), s jutottak az Euroliga főtáblájára (2010/2011).
Forrás: MTI