Brutális csecsemőgyilkosság a Jászságban

Emberölés miatt nyomoz a rendőrség annak a csecsemőnek a halála ügyében, akit kedd reggel találtak holtan egy családi ház kályhájában Kunmadarason - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A rendőrséget a mentők értesítették a halálesetről. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya az ügyben emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. Továbbra is tisztázásra szorul azonban, hogy megszületésekor életképes volt-e a csecsemő, illetve mikor és milyen módon került a kályhába - mondta a főhadnagy. Közölte azt is, hogy a gyermek anyját időközben kórházba szállították.

Az MTI tudósítója Kunmadarason, a Kölcsey Ferenc utcában, a tragédia színhelyén családtagoktól, valamint a portán szemlét tartó gyermekvédelmi szakemberektől megtudta: az újszülött már a szülők ötödik gyermeke volt, három lányt és egy fiút nevelnek. A 14 hónap és 11 év közötti életkorú gyermekek nagyanyja szerint az anya még előttük is titkolni próbálta terhességét. Hozzátette: a csecsemőre a szülés után, a reggeli órákban kihívott mentők már élettelenül és égésnyomokkal a testén bukkantak rá a szülők hálószobájában álló cserépkályhában.

Az apa rendőrségi kihallgatása idején a gyerekekre vigyázó nagyszülők készségesen válaszoltak a sajtó munkatársainak kérdéseire, és megdöbbenve álltak a történtek előtt.

Az eset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával jelenleg is vizsgálja.
Forrás: MTI