Kate Middleton előkelő rokonsággal rendelkezik

Többek közt az amerikai alapító atyák leghíresebbjével, George Washington tábornokkal is távoli rokonságban áll Kate Middleton, Vilmos brit herceg jövendőbelije, akit az amerikai történelem több nagy nevéhez is családi kötelék fűz.

A polgári származású menyasszony családfáját a bostoni New England Historic Genealogical Society derítette fel. A kutatómunka eredményeiből kiderült, hogy Vilmos herceg jövendőbelije Washington mellett rokona Francis Scott Keynek, az amerikai himnusz szerzőjének, valamint Meriwether Lewis felfedezőnek, George Patton II. világháborús tábornoknak és Ellen DeGeneres népszerű komikusnak is.

Brit kutatók már korábban fényt derítettek arra, hogy Kate Middleton Vilmos herceggel is rokonságban áll, 14. fokú unokatestvérek.

A családfa amerikai ága hét olyan brit családhoz köthető, amelyek az 1600-as években hagyták el az óvilágot - magyarázta Tom Champoux, a bostoni társaság egyik vezetője, aki szerint valószínűleg amerikaiak tízezrei állnak távoli rokonságban Middletonnal. George Washington és Ellen DeGeneres például az 1521-ben elhunyt Sir Thomas Fairfax révén kötődik Anglia jövendőbeli királynéjához.

A neves emberektől eltekintve Vilmos herceg menyasszonyának családfáján javarészt munkásosztálybeli ágak vannak, szénbányászok éppúgy akadnak rajta, mint egy mosónő. A rokonságban kereskedők, ügyvédek, pékek és hentesek is vannak.

Forrás: MTI