Mesterházy: Wittner Mária kérjen bocsánatot!

Bocsánatkérésre szólítja fel az MSZP elnöke a fideszes Wittner Máriát. Mesterházy Attila az MTI-nek azt mondta: védhetetlenek és elfogadhatatlanok Wittner Máriának az Országgyűlésben csütörtökön elmondott szavai.

A fideszes képviselő Novák Előd felszólalására reagálva - amelyben a jobbikos politikus arról beszélt, hogy Horn Gyuláék komolyabban vették a nemzeti együttműködést, mint a jelenlegi kormánypártok - hóhérnak nevezte a volt szocialista kormányfőt, majd úgy folytatta: "most pontosan a miniszterelnökünknek a jóvoltából, az önök, az én adómból és mindenki adójából, de emberségből, már három éve ott kezelik és ott vergődik a Honvéd Kórházban, mert képtelen meghalni."

Az MSZP elnöke erre úgy reagált: senki sem fogalmazhat meg ilyen mondatokat, nemcsak egy volt kormányfővel, hanem egyetlen magyar állampolgárral szemben sem. "Arra kérem Wittner Máriát, hogy kérjen bocsánatot Horn Gyulától, a családjától és Magyarország baloldali közösségétől" - mondta Mesterházy Attila.

A szocialista Harangozó Tamás pedig nyílt levélben nevezte nemcsak Horn Gyula személyére nézve méltatlannak, hanem az egész magyar nemzet számára bántónak és megalázónak Wittner Mária felszólalását.

Forrás: MTI