Két hónap, két tonna vas

Év elején indított nyomozást a Kertvárosi Rendőrőrs több hétvégi ház telekről történő lopás miatt főként Keszü, Kökény és Postavölgy területén.

Az ismeretlen elkövetők minden esetben vasanyagot tulajdonítottak el. Egy szőlőskertből például több, mint száz vasoszlopot loptak, de az is előfordult, hogy egy egész kovácsoltvas kerítést tulajdonítottak el.

A nyomozók munkáját megkönnyítette egy állampolgári bejelentés, amely során a bejelentő látta, amint az elkövetők épp vasat tulajdonítanak el és megadta annak gépjárműnek a rendszámát, amivel a vasanyagot szállították el az egyik helyszínről.

Nem sokkal később egy kerítéshez becsúszott üresen álló autóhoz hívták a rendőrséget Kispostavölgybe. A helyszíni intézkedés során megállapítást nyert, hogy ezt a gépkocsit használták az elkövetők a lopásoknál szállítóeszközként. A gépkocsi vezetőjét felkutatták és elszámoltatták a rendőrök.

A nyomozás során sikerült felderíteni az egyik ismeretlen elkövető kilétét, akit több rendbeli lopás miatt gyanúsítottként kihallgattak, melynek során vallomást is tett. A fiatalkorú gyanúsított az eljárás során szabadlábon védekezik.

Az elkövetők január-február hónapban összesen 2 tonna eltulajdonított vasat adtak le különböző fémfelvásárló telephelyeken. Az ügyben tovább folyik a nyomozás.

Forrás: police.hu