Szmogriadó Budapesten

A keddi mérések alapján fennmarad a szmogriadó tájékoztatási fokozata Budapesten - közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója szerda kora hajnalban az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A légszennyezettségi állapotot mérő műszerek ellenőrzött adatai alapján a kisméretű szállópor mennyisége tíz helyen még meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, de egyetlen mérőállomáson sem lépte túl a riasztási küszöbértéket, így Budapesten továbbra sincs szükség a szmogriadó riasztási fokozatának bevezetésére - áll a közleményben.

A szmogriadó tájékoztatási fokozatát kedden hajnalban rendelte Tarlós István főpolgármester önkorlátozásra szólítva fel az autósokat. A főpolgármester kérte azt is, hogy az ipari vállalkozások, illetve kémények üzemeltetői mérsékeljék a légszennyező anyagok kibocsátást.

A szmogriadó tájékoztatási fokozatát azért rendelte el Tarlós István kedden, mert két napon keresztül, 2011.február 27-én a város négy, 2011. február 28-án pedig tizenkét mérőpontján a szálló por mennyisége elérte és meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.
Forrás: MTI