Előzetesbe kerül a csecsemőjét megölő nő?

A Fővárosi Főügyészség indítványozza annak a nőnek az előzetes letartóztatásba helyezését, akit azzal gyanúsítanak, hogy olyan súlyosan bántalmazta csecsemőjét, hogy belehalt sérüléseibe.

Skoda Gabriella, a főügyészség szóvivője közölte: a gyanúsított elmeállapota miatt tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, ezért indítványozzák a szombat óta őrizetben lévő H.-né S. Eszter gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését.

Az előzetes letartóztatásról a Budai Központi Kerületi Bíróság dönt.

A szóvivő közleménye szerint az ügyészség indítványozza a gyanúsított elmeállapotának megfigyelését is.

A múlt csütörtök este a XVII. kerületi Domaszék utcai lakásba hívták ki a mentőket egy életjeleket nem mutató csecsemőhöz, de már nem tudtak rajta segíteni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap az MTI-nek elmondta, hogy a csecsemő édesanyját őrizetbe vette a rendőrség emberölés megalapozott gyanújával. Az orvos szakértői vizsgálat megállapította, hogy az anya bántalmazása okozta a csecsemő halálát, ezért a BRFK életvédelmi osztálya a 32 éves nőt őrizetbe vette, és előterjesztést tett előzetes letartóztatására.
Forrás: MTI