Segítség az iszapkárosultaknak

A Magyar Posta Zrt. és a Posta Biztosító kiemelten fontosnak tartja a vörösiszap-ömlés katasztrófa által sújtott Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely településeken élő károsultak terheinek enyhítését.

Ezért a Posta Biztosító minden, a Magyar Posta Zrt. hálózatán belül megkötött, 2011. január 1-jei kockázatviselési kezdetű PostaAutóŐr kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződés díjából rendkívüli kedvezményt adott. Az említett településeken élő személygépjármű-tulajdonosok - a három településre meghatározott speciális területi szorzónak köszönhetően - 2011-es biztosítási díjukból 90%-os kedvezményt kaptak.

Az év végi kötelező gépjármű-felelősség biztosítási kampányban az érintett településeken összesen 732 db szerződés született a Posta Biztosítónál. Ezen ügyfeleink közül 451-en a Magyarországon elsőként bevezetett okozói kiegészítő biztosítást is kötöttek szerződéseikhez. Az okozói kiegészítő biztosítás a közlekedésben résztvevő gépjárművek ütközése esetén a károkozó autóban keletkezett károkra nyújt fedezetet 2 millió Ft-ig.

A Magyar Posta Zrt. és a Posta Biztosító összefogása összesen 20 612 412 Ft-tal enyhítette az iszapkárosultak terheit.

A Posta Biztosító a német Talanx AG és a Magyar Posta Zrt. közös leányvállalataként olyan biztos és tőkeerős tulajdonosi háttérrel rendelkezik, amelyre minden Ügyfél nyugodtan építhet. Hét éve nyújtunk megbízható szolgáltatást a magyar kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási piacon, 2003 óta több mint 500 ezer Ügyfél választotta a PostaAutóŐr kötelező biztosítást, mely az ország minden postai szolgáltató helyén egyszerűen és gyorsan megköthető.

Olvasható  Posta Biztosító közleményében.