Neeson filmje vezet

Liam Neeson Az ismeretlen férfi című thrillere vette át az észak-amerikai mozis toplista vezetését a hét végén 21,8 millió dolláros (4,3 milliárd forintos) bevétellel.

Neeson kómából ébredő ismeretlen férfit alakít, aki rádöbben, hogy ellopták az identitását. Az amerikai és kanadai nézők egy másik debütáló thrillerre is kíváncsiak voltak: A negyedik című sci-fire 19,5 millió dollárért (3,8 milliárd forintért) váltottak jegyet, ezzel a produkció a második helyezett lett a listán. Hajszálnyival lemaradva harmadiknak a Gnómeó és Júlia című háromdimenziós animáció futott be a mozikasszáknál 19,4 millió dollárral.

A Shakespeare-klasszikus nyomán született családi mese tíz napja került forgalomba, és szakértők szerint sikeres lehet a mozikban, mivel a bemutató óta csak 23 százalékot vesztett népszerűségéből, holott a premierhétvégét követő hétvégén gyakori a 40-50 százalékos visszaesés.

A Kellékfeleség című vígjáték a péntektől vasárnapig számolt időszakban 18,2 millió dolláros (3,5 milliárd forintos) jegyeladással a negyedik helyre volt elég, ezzel összesen 60,8 millió dollárra (12 milliárd forintra) növelte észak-amerikai bevételeit.

Az első ötbe még Martin Lawrence Gagyi mami - Mint két tojás című vígjátéka jutott be 17 millió dolláros (3,3 milliárd forintos) eladással. Lawrence ezzel a produkcióval trilógiává bővítette a 2000-ben kezdett sorozatot. Figyelemreméltó a 12 Oscar-díjra jelölt A király beszéde című brit történelmi dráma gyarapodása a jegypénztáraknál: a hétvége hetedik legnézettebb filmjére bemutatása óta 103,3 millió dollárért (20,4 milliárd forintért) váltott jegyet a közönség.

Elemzők várakozása szerint az amerikai nézők a President Day, a február harmadik hétfőjére eső munkaszüneti nap alkalmából valószínűleg feltornásszák a mozik látogatottságát, de a hosszú hétvége vasárnapig számolt 144 millió dolláros (28,4 milliárd forintos) boxoffice-bevétele 30 százalékkal így is elmarad a tavalyi év azonos időszakára eső eredménytől.
Forrás: MTI