Gyanús szerződések az FKF-nél

Házkutatást tartott a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. székházában - erősítette meg Bartha László, az NNI szóvivője az MTI-nek kedden az Index értesülését.

Az akció pénteken zajlott a cégnél, a hírportál információi szerint a hamis tanulmányokkal kapcsolatos ügyben tartottak házkutatást. A honlap - az NNI-re hivatkozva - azt közölte, hogy az FKF Zrt.-nél 2009 szeptemberében kötött kutatási szerződésekkel kapcsolatban, hűtlen kezelés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoznak, ehhez kapcsolódóan rendelték el a házkutatást.

Az FKF-nél a főváros több gyanús szerződést is talált - közölte ez év január 11-én György István főpolgármester-helyettes sajtótájékoztatón. Mint elmondta, a közúti anyagszállítási szolgáltatási szerződésnél úgy ítélik meg, indokolatlan volt a stratégiai területnek számító szállítási feladatok kiszervezése. A rendelkezésre állási díj kivétele a szerződésből éves szinten 40-50 millió forint megtakarítást jelentene a cégnek - tette hozzá akkor a főpolgármester-helyettes.

Forrás: MTI