Perel az Apple

Több szoftvergyártó, köztük az Adobe és az Apple indított bírósági eljárást egy floridai számítógépes vállalkozás ellen. A kalózszoftverek terjesztése miatt benyújtott kereset szerint az alperes egyszerű, másolt lemezeket kínált a weblapján.

A the Mac Observer szerint az Adobe, az Apple, a Rosetta Stone és az Autodesk keresetet nyújtottak be Edy Jean Dollisme és a floridai székhelyű Ultimate PC Repair vállalkozás ellen . A kereset szerint az alperes hamis szoftvereket kínált Craigslist hirdetéseken az ultimatepcrepairs.webs.com weboldalon keresztül.

A bíróságra benyújtott iratok szerint a cég weboldala szoftverek nagy választékát kínálja, köztük a Mac OS X, az iLife és az iWork, a Final Cut, az Adobe Creative Suite, a Disk Warrior, a Quicken és a Sibelius kalózpéldányait. A kereset szerint az érintettek még arra se vették a fáradtságot, hogy legalább a legalitás látszatát megteremtsék. A weboldalukon keresztül értékesített hamisítványokat írható DVD és CD lemezeken postázták, amelyeken a címkézést csak a filctollal jelzett terméknév képezte.
Forrás: MTI