Rátámdat a tűzoltókra

Lakástűzhöz riasztott tűzoltók, illetve rendőrök munkáját akadályozta egy helyszínen tartózkodó férfi tegnap késő este Miskolcon.

Január 31-én késő este egy lakástűzről érkezett bejelentés a Miskolci Rendőrkapitányság ügyeletére. Mint utóbb kiderült egy televízió tetején hagyott gyertya felborult, és az lobbant lángra.

A helyszínre kiérkező tűzoltók és rendőrök nyomban munkához láttak, miközben egy férfi - aki épp a tűz által érintett lakásban tartózkodott – a rendőri felszólítás ellenére a helyszínről engedély nélkül el akart távozni, amivel ráadásul akadályozta a mentésben résztvevő tűzoltók munkáját is.

Az intézkedés alá vont 46 éves miskolci férfi a járőrök felszólítása ellenére agresszívan viselkedett, támadólag lépett fel és kérdőre vonta munkájukat ezért vele szemben a rendőrök előbb testi kényszert alkalmaztak, majd megbilincselték.

A kihívóan közösségellenes magatartást tanúsító és másokban megbotránkozást keltő férfit a Miskolci Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette, vele szemben garázdaság szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt kezdeményezett eljárást.
Forrás: Police