Fellegi: a cél továbbra is ugyanaz

Az EU kohéziós politikájának továbbra is az EU versenyképességének javítását, gazdasági növekedésének fokozását kell szolgálnia - jelentette ki Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter kedden Brüsszelben.

Hozzátette: lehet még javítani e politika hatékonyságán, a programok célzottabbá és eredményorientáltabbá tételével, a rendszer egyszerűbbé, gyorsabbá és átláthatóvá alakításával, új feltételek létrehozásával, az ellenőrzés fokozásával.

Akárcsak előző napi felszólalásában Orbán Viktor miniszterelnök, Fellegi Tamás is úgy vélte, nincs értelme megelőzni a vita során a 2013 utáni hétéves uniós költségvetésről az EU-tagországok és intézmények között nyáron kezdődő tárgyalások kimenetelét.

Andor László, a foglalkoztatási és szociálpolitikáért, valamint a társadalmi befogadásáért felelős EU-biztos a tanácskozás záróülésén felszólalva azt hangoztatta: a fórumon elhangzottak is bizonyítják, hogy a kohéziós politika fontos tényezője az uniós tagországok közti konvergenciának, felzárkózásnak, és megfelelő kereteket biztosít a gazdasági növekedésnek is.
Forrás: MTI