A négyfejű-vízfejű sárkány

A négyfejű-vízfejű sárkány, mint neve is adja, négy (víz)fejjel rendelkezik. Meglehetősen komoly személyiség és tudatzavarral – állapítható meg tudományos vizsgálatunkból.

Egészség

A négyfejű sárkány, (nevezzük Kormányzati Kommunikációnak) szokása, hogy percenként meghazudtolja önmagát, vagy akár főnökét is. Ennek persze több élettani összetevője van.

Az egyik, hogy a vízfejű sárkány rosszul hall: Szijjártó Péter, legyen a főfej neve, azt mondta: nem hátrálunk a médiatörvényt illetően. Közben idomárja, Orbán Viktor azt nyilatkozza, hogyha az EU valamit kifogásolna, akkor változtatnak a szóban forgó törvényen.

Másik probléma, hogy a sárkány gyakran olvas, mégis nehezen tudja értelmezni azt – feltehetően diszlexia miatt – így könnyen mást mond, mint amit látott. Egy másik fej a közelmúltban a technika szót összekeverte a szólás szabadságával…

Kovács Zoltán, legyen ez a második fej neve, Neelie Kroes (az EU digitális politikáért felelős biztpsának) levelét értette félre. Miközben a levél a szólás szabadságába ütköző passzusokat talált a médiatörvényben, addig ő erre azt hitte, csak technikai részlet. Persze felmerülhet az is, hogy a diszlexia, az fordításbeli gondokban mutatkozik meg.

Tudományos megfigyelés: a négyfejű-vízfejű sárkány működését felborítja, ha médiatörvénnyel etetjük, emellett személyiség- és tudatzavart okoz.

Értékrendje

A négyfejű sárkány furcsa értékítélettel rendelkezik. A harmadik fej, nevezzük Nagy Annának, múltkoriban azt találta mondani, hogy nem baj, ha néhány ezer forinttal kevesebbet visz haza a dolgozó ember, mert söralátét méretű lesz az adóbevallás. Feltehetően furcsa étkezési szokásai vannak, mert egy söralátét méretű adóbevallással jóllakik.

A központ


A központi fej (nem ugyan az, mint a fő{víz}fej) úgy tűnik, nem tudja összehangolni a sárkány életét. A sárkány alaprajzát figyelembe véve a középpontban a Havasi Bertalan ( a miniszterelnök sajtóstábjának vezetője) nevű fej van. Azonban, mintha nem is működne: a kommunikáció terén legalább is nem. Vagy képességbeli gondok vannak, vagy az idomár nem irányítja megfelelően.

Megfigyelések

A közel egy éves megfigyelésnek több, már publikálható eredménye van. Az egyik hogy a négyfejű-vízfejű sárkányon könnyű fejátültetést végrehajtani. Ezt legkönnyebben az idomár tudja elvégezni.

A sárkány azonban egy fejjel is képes élni, aminek az előnye, hogy nem egy hatalmas vízfejtömeg irányítja, másrészt csökkenti a személyiségzavarok esélyét és javítja a központi irányítást.

Előfordulhat az is, hogy növesztünk még egy fejet rá, de ezzel csak tovább fokozódna a zűrzavar. Ez a megoldás még szakembereknek sem javasolt.

Fontos tudni, hogy szigorúan kell bánni a négyfejű-vízfejűvel, mert könnyen elengedi magát, és ezzel ismét felléphetnek a Kormányzati Kommunikáción személyiségi zavarok.

Sumákolás
Kovács Zoltán kommunikációért felelős államtitkár Neelie Kroes levelére úgy reagált, hogy az EU csak technikai hibákat látott. Ehhez képest azonnal kapott egy ultimátumot az ország: ha nincs válasz két héten belül, akkor szankciókat léptetnek életbe.

Sőt a levél, amelyet a kormány megpróbált elsumákolni, előkerült. Ebből kiderült, hogy az EU-biztos leginkább a sajtószabadságot félti. A „technikai” kérdések komoly jogi vitát kavarhatnak még.