Egy szenilis oroszlán üvöltése

Tegnap ismertette Orbán Viktor a magyar EU elnökség programját az Európai Parlamentben. Az ülés azonban nem erről, hanem a médiatörvény körüli vitáról szólt, többek közt Daniel Cohn-Bendit minősíthetetlen kirohanása miatt.

Aki szereti a magyarokat

A Zöld Párti képviselő Hitlert megszégyenítő előadásmódban közölte féligazságait Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével. Mondandóját azzal kezdte, hogy szereti a magyarokat. Tisztelete jeléül olyan hangnemben közölte véleményét, amit talán saját édesanyja sem tűrt volna.



Szenilis oroszlán

A hely szelleméhez méltatlan üvöltözésében tévhitekkel ámította a többre érdemes közönséget, főleg azt szajkózva: a diktatúrák ellen jött létre az EU… Vagy inkább azért, mert a világ legerősebb hatalmaihoz képest Európa befürdött kisded játékaival.

Cohn-Bendit a demokrácia céljaként a diktatúrák felszámolását jelölte meg. Ennek okán le is hordta Orbán Viktort: miért nem támogatja Tunéziát?! (Csak úgy tájékoztatásul közlöm neki: már rég megtörtént…)

Feledékenységében azt felejti el, hogy a demokrácia mintapéldánya, az USA hány diktátort segített hatalomra, köztük Augusto Pinochetet. De, hogy hozzá közelebb álló dolgok is eszébe jussanak, Elefántcsontparton éppen a franciák védtek meg egy diktátort, Gbagbo személyében.

A maga személyét Európa hősének feltüntető ember sokminden másról is elfeledkezett. Például akkor miért nem járt a szája, amikor Haider másodszor is bekerült az osztrák Parlamentbe? A szlovák nyelvtörvény idején szintén lapult, nem zavarta a súlyos jogtiprás, az európai értékek teljes semmibevétele.

Bölcsességek mellébeszélése

„Egy demokrácia sohasem halt meg a túlzott szabadságban” felkiáltást üvöltötte logikailag értelmezhetetlen érvelésében. A Weimari Németország is a túlzott szabadság miatt választott meg egy Adolf Hitlert.

Amellett egy olyan ember oszt ki valakit erkölcsileg, akit jogerősen elmarasztaltak pedofíliáért. Igen, a túlzott szabadság, amit emleget, itt van, olyanok ülhetnek az EP-ben, akik jelenléte is aggályos, és úgy beszélhetnek, ahogy nekik tetszik, és mindez demokratikus, csak mert ők csinálják.

Kellett kirúgni az IMF-t?

Ha Orbán Viktor azt mondaná, hogy megszünteti az NMHH-t, és mindenki azt mond és ír, amit akar, akkor meg azért támadnák. Világos, hogy a kutya a multik megadóztatásánál és az IMF kidobásánál van elásva.

Egységes Európáról beszél Cohn-Bendit, ám szomorú, hogy az csak egyes gazdasági érdekek egységes védelmét jelenti, akár a különadókról, akár a médiatörvényről van szó. Inkább tolja az EU romboló IMF szekerét, aki most Portugáliára vetett szemet, hogy kifoghassa a nagyhalat, Spanyolországot is.

Cohn-Bendit
Cohn-Bendit Montauban született német-zsidó szülők gyermekeként, akik a nácizmus elől menekültek ki Németországból 1933-ban. Mivel születésekor hivatalosan hontalan volt, 14 éves korában a német állampolgárságot választotta, annak érdekében, hogy elkerülje a sorkatonai szolgálatot.

1966-ban visszatért Franciaországba, és a nanterre-i egyetemen kezdett szociológiai tanulmányokat. Több anarchista csoporthoz csatlakozott, az 1968-as diáklázadások egyik vezéralakja.

1984-ben belépett a német zöld pártba. 1994-ben a párt színeiben az Európai Parlament tagjává választották. 1999-ben a francia zöldek listáját vezette. 2002-ben választották az európai zöldek frakciójának társelnökévé.