Fantasztikus mezőny a budapesti versenyen

A német koed válogatott, Ausztria, Szlovénia és Szlovákia legjobb csapata, és Nagy-Britannia büszkeségei is Budapestre látogatnak január 22-23-án, hogy megmérkőzzenek a Bubblepest elnevezésű nemzetközi frizbi versenyen.

Január harmadik hétvégéjén egy különleges sport, az ultimate frizbi szerelmesei népesítik be a Vasas SC Fáy utcai Sporttelepét. Hasonló körülmények között (fedett műfüves nagypálya) még soha nem rendeztek hazánkban frizbi tornát. A verseny másik érdekessége, hogy ilyen neves csapatok, mint a német koed válogatott, a svájci és német sztárjátékosokból álló The Streisands vagy az angol Jeremy Codhand nevű klub, sosem jártak Magyarországon.

Az ellenfelek nem ismeretlenek a nevezett magyar kluboknak, de a hazai pálya előnyeit végre
először a mieink élvezhetik.

A frizbi hazánkban két évtizede van jelen, négy ága ismert. Ezek közül az ultimate frizbi az egyik legfiatalabb csapatsport Magyarországon. Két hétfős csapat küzd egymással egy futball pálya nagyságú területen, céljuk a korong eljuttatása a pálya végében kijelölt téglalap alakú zónába. Az nyer, akinek az ellenfél védekezőjátéka ellenére ez többször sikerül.