West Balkán tragédia: 11 ember ellen indult eljárás

A szombat éjszaka történt diszkótragédia vasárnapi gyertyás megemlékezéséről előállított tizenöt emberből tizenegy ellen indult szabálysértési eljárás garázdaság miatt.

Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap, késő esti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy tizenöt embert állítottak elő a Nyugati térről, ahol a szombat éjszakai tragédia áldozatairól emlékeztek meg gyertyagyújtással. A miniszter szavai szerint egyesek a köznyugalom megzavarására használták fel a megemlékezést.

Horváth Katalin Fanni az MTI érdeklődésére hétfőn azt mondta: a másik négy embert személyazonosságuk megállapítása érdekében állították elő a VI. kerületi rendőrkapitányságra.

A szóvivő közlése szerint garázdaságot az követ el, "aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen".

A West Balkán szórakozóhelyen szombat éjszaka a diszkóból kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány vasárnap esti közlése szerint fulladás okozta.