Sokkal több áldozata volt

A haiti hatóságok szerint a korábbiakban közölteknél sokkal több halálos áldozata volt az egy évvel ezelőtti pusztító erejű földrengésnek.

Jean-Max Bellerive haiti miniszterelnök a földrengés egyéves évfordulóján tartott sajtótájékoztatóján közölte, hogy több mint 316 ezer ember halt meg a természeti csapásban. Az ENSZ eddig több mint 220 ezerre tette a tavaly január 12-én történt földrengés halálos áldozatainak a számát.

A miniszterelnök szerint azért nőtt a számadat, mert ennyivel több holttestet találtak az elmúlt egy évben a romok alatt. Hozzátette, hogy még mindig vannak tetemek a romba dőlt épületek törmeléke alatt.

Bellerive szerint a földrengésben 350 ezren sebesültek meg, és több mint 1,5 milliónyian váltak földönfutóvá. Ezek az adatok is jócskán meghaladják az ENSZ által korábban közölt számokat.

A miniszterelnök szerint a földrengés okozta károk 7,8 milliárd dollárra rúgnak. Egy év alatt a munkagépek hárommillió köbméter törmeléket takarítottak el, s még több mint háromszor ennyit, 10 millió köbmétert kell elszállítani.

Forrás: MTI