Késelés: látta a támadókat?

2011. január 8-án bejelentés érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, mely szerint Budapesten, a Keleti pályaudvar melletti taxi drosztnál előzetes szóváltást követően egy taxist megszurkáltak.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 19 óra 30 perc körüli időben három férfi intett le egy taxit Budapesten, a IX. kerületben, majd a Keleti pályaudvarhoz vitették magukat. Amikor megérkeztek, két férfi elment pénzt váltani, a harmadik társuk azonban a helyszínen maradt. Miután sok idő elteltével sem tértek vissza a pénzzel a férfiak, a taxis kérte az ott maradt harmadik férfit, hogy fizesse ki a viteldíjat, de ő azt mondta, hogy nincs nála pénz.

A taxis ekkor a mögötte parkoló kollégájához ment, és kérte, hogy segítsen rávenni az utast, hogy fizessen. A férfi ekkor kiabálni kezdett a másik taxissal, amelyet dulakodás követett. A dulakodás során a gyanúsított többször megszúrta a férfit, majd beszaladt a pályaudvar területére, akit megpróbált a megszúrt férfi utolérni, de erősen vérzett, ezért visszament segítségért.

A helyszínre érkező rendőröknek személyleírást adtak a három férfiről, kiknek felkutatását azonnal megkezdték.


A három férfi személyleírása:


Az egyik gyanúsított 20 év körüli, kb. 170 cm magas, vékony, csontos testalkatú, vékony arcú férfi, aki fekete színű kötött sapkát és fekete színű prémes galléros kabátot viselt. A másik férfi 20-25 év körüli, kb. 165 cm magas, zömök testalkatú, szőkés „süni” hajú, férfi. A harmadik gyanúsított 20-25 év körüli, kb. 170 cm magas, átlagos testalkatú, fekete hajú, borostás arcú férfi, aki fekete színű kötött sapkát, és fekete kabátot viselt.

Az ügyben a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, és nagy erőkkel megkezdte a férfiak felkutatását.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki az üggyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 477-3700 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.