2010 legnagyobb zenei mellényúlásai

Tragikus hírként illik elkönyvelni a könnyűzenében az olyan híreket, amelyek együttesek feloszlásáról és leggyakrabban újabb elvonókúrákról szólnak. 2010 legkínosabb zenei momentumai.

Az amerikai RollingStone magazin idén sem szalasztotta el a lehetőséget, hogy felidézze azokat a zenei eseményeket, amelyek a lehető legrosszabbul sültek el 2010-ben. Michael Jackson a síron túl is kapott kritikát, de Christina Aguilera és Courtney Love sem tehette zsebre amit kapott..
 
A lista kegyetlenül bírálta el azokat az előadókat is, akik ha nem is hajtottak be részegen egy kisboltba, de kiadtak egy nem éppen jól sikerült lemezt, vagy akár rossz módját választottak egy fellépésnek.

Az első

A lista első helyét Kurt Cobain legendás asszonya, Courtney Love foglalja el. Bár az énekesnőt évek óta csak önmaga veszi komolyan, becsülendő, hogy nem mond le művészi karrierjéről. Az alkohol és drogproblémákkal küzdő hölgy idén is megpróbált visszamászni a köztudatba, de kudarcot vallott. Feltámasztotta régi együttesét, a The Hole-t és gyorsan összedobott egy albumot is. A baki csupán az volt, hogy erről a többi tag nem tudott, ami el is altatta a régi rajongók kezdeti lelkesedését. Az album megbukott, a volt tagok kiakadtak, Love pedig továbbra sem lehet büszke párjára, ha letekint a mennyekből.

The Who
 

 
A nagyöreg legendákat is érheti kritika, ami meg is történt a The Who példáját tekintve. Az USA-ban minden nézettségi rekordot megdöntő The Superbowl alatti fellépésüket nem élvezte senki, de legalább megnevettették az embereket. A látható felkészületlenség hiányát megmagyarázhatjuk a spontaneitásba, vagy a tapasztalatba fektetett bizalommal. Arra viszont már nehezebb választ találni, hogy egy fellépő miért mondja több millió ember előtt azt egy focimeccsen, hogy soha nem szerette a focit és nem is érdekli a Superbowl.

Christina Aguilera
 

 
A legszomorúbb a listán Christina Aguilera lehet, akinek éveken át készült albumát nevezték ki az egyik legkínosabb momentumnak. A Grammy-díjas énekesnő producerek tömegét gyűjtötte maga köré és nyilatkozataival elintézte azt is, hogy a szakma számára 2010 egyik legnagyobb eseménye legyen a Bionic megjelenése.

Nos, nagy esemény is lett, csak nem úgy, ahogy Aguilera várta. A lemeznek olyan rossz eladási eredményeket produkált, hogy Angliában rekordot döntött vele, őt pedig tíz év munkásság után elkönyvelték Lady Gaga-hasonmásnak. A kudarc feldolgozása után gyorsan elvált, felszedett jó néhány kilót és év végén még kiverte a biztosítékot az angol X-factorbeli leder és esetlen fellépésével.

Ráadás
 
A tinik kedvence, a szüzességükkel befutott Jonas Brothers legfiatalabb tagja Nick sem járt sikerrel az óévben. Szólóalbumát nem kapkodták el a tinédzserek, de legalább mosolyt csalt vele a kritikusok arcára.
 
Jacko nagy reményekkel kiadott Michael című album lett a pop királyának első olyan kiadványa, amely nem ért el sehol a világon előkelőbb helyezést . Az album promótálására kiadott Hold My Hand videót pedig a szakértők kinevezték az év legviccesebb és legelcsépeltebb négy percének.