Keresztény fellépés a fagyhalál ellen

A Kereszténydemokrata Néppárt országos elnökségének egyik tagja csütörtökön teljes támogatásáról biztosította a Magyar Szociális Fórum (MSZF) igazságos és emberséges küzdelmét a hajléktalanok helyzetének javításáért, és a fagyhalállal szembeni politikai közöny ellen – adta hírül az MSZF.

Dr. Nemesszeghy György, a Keresztényszociális Műhely küldöttjeként arra kérte fel a KDNP országos elnökségének tagjait, hogy támogassák az MSZF keresztényszociális gondolkodással megegyező küzdelmét azoknak az érdekében, akikért még a harang sem szól.

Az MSZF szervezőjének, Simó Endrének küldött üzenetében a KDNP elnökségi tagja azt írta, hogy a jelenlegi helyzet ellentétes a keresztény elvekkel, és sürgősen változtatni kell rajta olyan szervezési módszerekkel, amelyek nem igényelnek számottevő anyagi befektetést.

A jelenlegi hajléktalan-ellátó rendszer hatékonysága igen gyenge és több országhoz viszonyítva is igen alacsony színvonalú, határozott intézkedésekkel javítani kell rajta.

Mint ismeretes, a Magyar Szociális Fórum és a Keresztényszociális Műhely – más szervezetekkel karöltve - tavaly április 13-án stratégiai együttműködésre lépett a lakhatási jog magyarországi törvénybe iktatásáért, és a lakhatási jogot megalapozó otthonteremtési program megvalósításáért.