Emelkedett az utasok száma

A Wizz Air utasainak száma 23 százalékkal 9,6 millióra nőtt 2010-ben, magyarországi utasforgalma pedig 21 százalékkal 1,2 millióra emelkedett - közölte a légitársaság.

A járatok átlagos telítettsége 84 százalék volt, hasonlóan a 2009-es évhez. A Wizz Air 34 darab Airbus A320-as repülőgépet üzemeltet 12 bázisáról, melyek Magyarországon, Lengyelországban, Bulgáriában, Romániában, Ukrajnában és Csehországban működnek.

A légitársaság nemrégiben jelentette be két újabb bázis megnyitását 2011 áprilisától a szerbiai Belgrádban és a litván Vilniusban.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója szerint az eredmények ismételten bizonyítják a légitársaság "ultra low-cost" üzleti modelljének megalapozottságát és sikerességét. A vezérigazgató a közleményben kifejti: "tovább erősítettük piacvezető státuszunkat Közép-Kelet-Európában úgy, hogy a kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére is sikerült jelentős növekedést elérnünk".

Hozzátette, hogy a jövőben tovább kívánják bővíteni hálózatukat a meglévő piacokon és új területeken is, például Szerbiában és Litvániában.

A diszkont légitársaság 20 állandó és 4 szezonális úticélt kínál Budapestről. 2011-ben új útvonal Budapestről a törökországi Antalya. A Wizz Air-nek 270 alkalmazottja van Magyarországon, míg a cég által igénybe vett szolgáltatások és infrastruktúra miatt fenntartott munkahelyek száma további 1200-ra tehető - áll a közleményben.

Forrás: MTI