MSZP: az idei év a megszorítások éve lesz

Török Zsolt, a párt szóvivője azt mondta: bíznak abban, hogy amíg Orbán Viktor Ausztriában síel, megnyugszik a magyar gazdaság és erősödik a forint.

A szocialista politikus a Lejtőn a miniszterelnök, lejtőn az ország címmel meghirdetett vasárnapi telefonos sajtótájékoztatóján a miniszterelnököt az új adójogszabályok és a forint gyengülése miatt bírálta.

Török Zsolt szerint a gazdagoknak kedvező új adórendszer által ütött költségvetési lyukat a kormány a nyugdíj-megtakarítások "lenyúlásával" akarja fedezni. A szóvivő szerint az új adószabályoknak köszönhetően Orbán Viktornak januártól 500 ezer forinttal nő a havi nettó jövedelme.

Mint fogalmazott az új jogszabályok "csak nekik és elvbarátaiknak kedveznek". Török Zsolt szerint Orbán Viktor síelés közben csak azon "izgul", hogy mire költse majd a bérnövekményét, "kőbányákra" vagy "tokaji szőlőültetvényekre".

Az új személyijövedelemadó-szabályok szerint a 290 ezer forintnál kevesebbet keresők borítékjában kevesebb marad, bezzeg a minisztereknek, az államtitkároknak 150-200 ezer forinttal is több kerülhet majd a zsebükbe az adófizetők pénzéből - fogalmazott.

Török Zsolt szerint Orbán Viktor ausztriai családi síelése közben biztos nem gondol azokra az itthon maradt milliókra, valamint a bizonytalanná vált otthonú frankhitelesekre, akik "rettegve tekintenek" a következő évre.

A szóvivő szerint a kormányfőnek és a Fidesz-KDNP "bűnszövetség" miatt emelkedett az egekbe a svájci frank és a benzin ára, valamint az is, hogy az energia, az élelmiszerek és a kommunikáció ára is nő.

Török Zsolt arról beszélt: az MSZP bízik abban, hogy Orbán Viktor tartósan üdül külföldön, és "nem tesz felelőtlen kijelentéseket" mert így, távollétében stabilizálódhat a magyar gazdaság és erősödhet a forint.
Forrás: MTI