Mi drágul és mi nem 2011-ben?

Január 1-jével emelkedik Budapesten a víz- és a csatornadíj, valamint a szemétszállítás díja, drágább lesz a temetés is, ám a távfűtés ára egyelőre nem változik.

A Fővárosi Közgyűlés decemberi ülésén döntött arról, hogy az ivóvíz ára csaknem 3 százalékkal, a csatornadíj pedig 19,5 százalékkal nő. A csatornadíj magasan az infláció feletti emelését a csepeli központi szennyvíztisztító üzemeltetésével indokolták. Szombattól a szemétszállítás díja is magasabb, több mint 5 százalékkal. Így januártól a 110 literes tartály egyszeri ürítése 579 forintba, a 120 literesé 632, a 240 literesé 1.264, a 360 literesé 1.896 forintba kerül.

A kegyeleti díjak is nőnek, januártól átlagosan majdnem tíz százalékkal többet kell fizetni a különböző temetkezési szolgáltatásokért.

A távfűtés díja azonban nem emelkedik január 1-jével, miután a főváros decemberben fenntartotta a korábban meghirdetett moratóriumot. Várhatóan januárban kerül a Fővárosi Közgyűlés napirendjére a távhődíj kérdése.

György István főpolgármester-helyettes a Fővárosi Közgyűlés ülésén azt közölte, a jövőben nem szeretnének jelentős emelésekről dönteni; a városvezetés célja az, hogy a díjak csak az inflációt követve növekedjenek.
Forrás: MTI