Soros elnökség: útlezárások, terelések

Többször, több helyen lesz kisebb-nagyobb forgalomkorlátozás, illetve útlezárás a magyar EU-elnökség kiemelt tanácskozásainak helyet adó Gödöllőn januártól - közölte a város polgármesteri hivatalának kommunikációs igazgatója.

Az aktuális forgalmi rendről Gödöllő honlapján, valamint a helyi lapban és rádióban tájékoztatják a lakosságot.

Péterfi Csaba elmondta, hogy januárban felállítják az EU-elnökségi rendezvényeket biztosító kordonokat, ezeket a biztonsági fokozatnak megfelelően nyitják, illetve zárják a következő hónapokban.
Gödöllő a soros elnökség idején öt, biztonsági szempontból kiemelt tanácskozásnak ad otthont - olvasható a város hivatalos honlapján. E rendezvények időpontjában elsősorban a 3-as főúton és a gödöllői Ady sétányon kell terelésre, lezárásra számítani - ez utóbbi területet egyébként valamennyi miniszteri szintű tanácskozás idejére lezárják.

A Martinovics utcát akkor csak az ott lakók közelíthetik meg, míg a küldöttségeket fogadó Grassalkovich-kastély melletti útszakasz elejére megállni tilos tábla kerül.

Az elnökség idején a sajtóközpontként működő Művészetek Háza parkolójába csak a rendezvényekre érkezők autói állhatnak be.

A www.godollo.hu, a www.szolgalat.com honlapokon, illetve a Rádió Aktív 93.6-on folyamatosan frissített információkhoz juthatnak az érdeklődők - közölte Péterfi Csaba.



Forrás: MTI