Túlpiálják magukat szilveszterkor a tinik

Négyszer több kiskorút láttak el újév napján az amerikai kórházak sürgősségi osztályain túlzott alkoholfogyasztás miatt, mint egy átlagos napon - közölték csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentésükben amerikai kormányzati kutatók.

Az utolsó év, melyről statisztikai adatok állnak rendelkezésre, a 2009-es, ezt elemezték az Egyesült Államok drogügyekkel és mentális betegségekkel foglalkozó szolgálatának (SAMSHA) munkatársai.

2009-ben a január 1-jei napon 1980 kiskorút, vagyis 21 év alatti fiatalt láttak el az amerikai kórházak sürgősségi osztályain alkoholfogyasztás miatt. Egy szokásos napon 546 ilyen ifjú páciens jelenik meg ellátásra.

A SAMSHA szakemberei figyelmeztetnek arra, hogy a szilveszter éjszaka alkoholfogyasztás szempontjából a legveszélyesebbnek számít a fiatalok körében. Emlékeztettek arra is, hogy évente 5 ezer 21 év alatti fiatal hal meg az Egyesült Államokban az italozással összefüggésben.

A szolgálat fenntart egy honlapot is, melyen oktatóanyagot kínál a téma iránt érdeklődőknek: http://www.underagedrinking.samhsa.gov/.
Forrás: MTI